Košarica
Ponuda

Popusti se obračunavaju tek nakon potvrde narudžbe!

Besplatna dostava za narudžbe iznad 53 €.

Proizvodi u košarici će se automatski ukloniti prilikom odjave.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR= 7,53450 'kn

Potrebno još za besplatnu dostavu

Dobrobiti vitamina C za kožu

Dobrobiti vitamina C za kožu

Vitamin C ili askorbinska kiselina je vrlo esencijalan vitamin za našu kožu. Ljudi su jedini sisavci koji ne mogu sami sintetizirati vitamin C, pa je zbog toga potrebna konzumacija voća i povrća bogatog vitaminom C.

Kako znati treba li moja koža vitamin C?

Neki od vas se sigurno pitate kakve veze ima vitamin C s našom kožom i na koji način može pridonijeti našoj koži? Nastavite čitati kako biste dobili odgovor na postavljena pitanja.
Opuštena lica, sivi ten, hiperpigmentacijske mrlje, izražene bore… simptomi su koji ukazuju kako je vašoj koži je potreban vitamin C.

Mitovi o vitaminu C

Također sigurno ste čuli neke tvrdnje poput: vitamin C se ne može nanositi tijekom ljeta, koža mi bude iziritirana, pojavile su mi se mrljice… Ovo je mit, vitamin C nije osjetljiv na sunce. Često proizvodi koji sadrže vitamin C nisu kompatibilni sa suncem zato što im je fizikalni parameter (pH) koji kvantificira kiselost proizvoda vrlo kiseo.
Kako bi naša koža apsorbirala vitamin C, proizvod mora imati veću kiselost (3 pa više). Kako bi stekli neku percepciju kiselosti, pH limuna je oko 2,5. Proizvodi koji imaju tako kiseli pH, prilikom izlaganja suncu izazvat će vanjsko oštećenje i iritacije epidermisa.
Sunčeva svjetlost razgrađuje vitamin C, dakle što je veće izlaganje suncu potrebna je veća količina vitamina C.
Zaključak cijele priče je da naša koža treba vitamin C, ali većina proizvoda koji su dostupni na tržištu nisu stabilizirani i kompatibilni sa suncem.

 

Novexpert linija s vitaminom C

Novexpert booster serum C

Ako se susrećete s nekim od navedenih simptoma koji ukazuju kako koži treba vitamin C u početku bloga, ovaj booster serum je “must have” proizvod u vašoj skincare rutini. Nije fotoalergen i nije fotosenzibilan, što znači da se može nanositi tijekom cijelog ljeta bez straha da će izazvati iritaciju i oštećenje epidermisa.
Ima vrlo visoku koncentraciju vitamina C (čak 25%) , izuzetne je stabilnosti i pogodan je za sve tipove kože. Zaglađuje kožu, stimulira sintezu kolagena, smanjuje hiperpigmentacijske mrlje, osigurava blistav ten i ima anti age učinak. Može se koristiti ujutro i navečer.

 

Nova lagana krema s vitaminom C

Lagana krema s vitaminom C je onaj proizvod koji kad probate nećete se odvajati od njega. Lagane teksture, vrlo finog mirisa, napravljena od prirodnih sastojaka, ne fotoosjetljiva što znači da se može koristiti cijele godine. U Koreji je ova krema klasificirana kao terapeutski tretman protiv starenja te je prikladna za sve tipove kože, čak i za osjetljivu kožu. Daje koži sjaj, glatkoću te ima anti age učinak, a prikladna je za trudnice i dojilje.

Novi Radiance piling s vitaminom C

Radi se o pilingu koji je inspiriran estetskom medicinom i njezinim profesionalnim tehnikama pilinga.

Vitamin C Radiance piling za njegu jednini je 100% prirodni piling serum na tržištu koji nudi trostruku obnovu (tkiva, proteina i stanica), kao i stabilizirani vitamin C koji je pogodan za sve. Ovaj piling ne sadrži alkohol, nije ljepljiv i ne isušuje kožu. Poboljšava sjaj, zaglađuje i ima anti age učinak. Preporučuje se jednom dnevno (uvečer), kroz mjesec dana. Pogodan je u prijelaznim razdobljima kada nije jako izlaganje suncu. Sljedeći dan nakon korištenja Radiance pilinga s vitaminom C, potrebno je staviti zaštitni faktor.