Košarica
Ponuda

Popusti se obračunavaju tek nakon potvrde narudžbe!

Besplatna dostava za narudžbe iznad 53 €.

Proizvodi u košarici će se automatski ukloniti prilikom odjave.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR= 7,53450 'kn

Potrebno još za besplatnu dostavu

KAKO UKLOPITI MAGNEZIJ U RUTINU NJEGE OSJETLJIVE KOŽE?

KAKO UKLOPITI MAGNEZIJ U RUTINU NJEGE OSJETLJIVE KOŽE?

Trenutno se nalazimo u periodu godine kada je hladnije vrijeme i suh zrak te je naša koža osjetljivija i sklona dehidraciji i crvenilu.

Crvena koža, loše reakcije na kozmetiku ili morate paziti na sastav proizvoda koje stavljate na lice jer vaša koža reagira ili pak imate rozaceju?
Ako ste na neko od ovih pitanja odgovorili s “DA”, možda imate osjetljivu kožu. Takva koža često i lako reagira na vanjske čimbenike poput hladnoće, vjetra, suhog zraka i sličnog.

No tu su i drugi faktori koji mogu uzrokovati iritacije kao što su stres, nedovoljna količina sna, loša prehrana, hormonske reakcije

Neki od najčešćih simptoma koji znaju biti vrlo neugodni su: crvenilo, zatezanje, suhoća i ljuskanje. Iako je osjetljivost najčešće vezana uz suhu kožu, svaki tip kože može patiti od pretjerane osjetljivosti - uključujući i masnu i mješovitu.

Znanstvenici iz Novexpert laboratorija su otkrili da su za njegu osjetljive kože ključna dva koraka:
1. smirivanje
2. jačanje barijere osjetljive kože

Imajući to na umu, odabrali su sastojak koji savršeno obavlja te zadaće i stvorili Magnezij liniju za osjetljivu kožu koja se uistinu razlikuje od sličnih linija na tržištu.

MOĆNI MAGNEZIJ ZA OSJETLJIVU KOŽU
Mnogi se pitaju kakvu ulogu bi trebao imati magnezij u skin care rutini ili na koji način on pridonosi našoj koži?

Upravo magnezij pruža cijeli spektar djelovanja savršeno prilagođenog osjetljivoj koži:
- ima protuupalno djelovanje: upravo je upala razlog ranije navedenih simptoma osjetljive kože. Magnezij ublažava upalu, smanjuje, crvenilo, svrbež i suhoću kože.
- Jača zaštitnu barijeru kože, regulira obnovu stanica kože, vraća koži vlagu te je štiti od slobodnih radikala koji uzrokuju oštećenja i starenje kože.
- Zajedno u kombinaciji s Novaxylineom (patent Novexperta), magnezij pomaže smanjiti pretjeranu aktivnost živčanih vlakana u koži, kako bi smanjio “stres” i upalu kože. Novexpert Magnezij linija stoga nema samo površinsko djelovanje, već ide korak dalje i djeluje na kožu na živčanoj razini!
- Svakako bitno je napomenuti da ova linija sadrži postbiotike i prebiotike koji zajedno u kombinaciji s magnezijem imaju umirujući učinak na našu kožu.


Čišćenje kože je važno, no agresivnim čišćenjem dodatno narušavamo već oštećeni mikrobiom osjetljive kože, stoga birajte nježna mlijeka za čišćenje, poput Novexpert Hydro-Biotic mlijeka koje štiti i jača mikrobiom. Također nanošenjem na pamučnu blazinicu, može poslužiti i za skidanje šminke .

Nakon čišćenja, za dodatan učinak umirivanja crvenila ili iritacije tu je Novexpert Magnezij vodicom u spreju, koju možete koristiti i tijekom dana, ako primijetite znakove iritacije (može se koristiti i preko šminke). Ne samo da trenutno smanjuje sve znakove iritacije, već ova vodica i vraća koži vlagu te pruža antioksidativnu zaštitu, čime prevenira bore.

Za suhu kožu preporučujemo Novexpert Velvety Hydrobiotic kremu. Nanošenjem na vlažno lice nježno umasirati kako bi se postigla bolja hidratacija, smanjio osjećaj peckanja, zatezanja i vrućine.
Isti učinak umirivanja, ali za normalnu do mješovitu kožu postići ćete sa Velvety Hydro-Biotic fluidom.

Oba proizvoda obnavljaju hidrolipidni sloj kože oštećen zagađenjem, jačaju mikrobiom oštećen konzervansima koji se nalaze u kozmetičkim proizvodima, te smanjuju pretjeranu aktivnost živčanih vlakana u kožu do 35 puta.

Osjetljiva koža ne voli kompleksne rutine, stoga nemojte koristiti previše proizvoda u svakodnevnoj njezi.

Ako vaša koža izgleda sivo i umorno i javljaju Vam se navedeni simptomi, nemojte posegnuti za agresivnim proizvodima s kiselinama koji mogu dodatno iritirati kožu.

Uvedite u rutinu 1-2x tjedno Novexpert Velvety Hydro-Biotic peeling ako vaša koža izgleda sivo ili umorno. Piling će osigurati da vaša koža izgleda hidratizirano te Vam pružiti osjećaj ugode i mekoće.
Ako vas pak muči masni sjaj lica i začepljene pore, umjesto peelinga odaberite Novexpert Detox masku s rozom glinom. Jednom do dva puta tjedno 10-15 minuta za detox lica.