Košarica
Ponuda

Popusti se obračunavaju tek nakon potvrde narudžbe!

Besplatna dostava za narudžbe iznad 53 €.

Proizvodi u košarici će se automatski ukloniti prilikom odjave.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR= 7,53450 'kn

Potrebno još za besplatnu dostavu

Kako prevenirati hiperpigmentacije?

Kako prevenirati hiperpigmentacije?

Kako se riješiti hiperpigmentacija? Bilo da je riječ o melazmi, staračkim pjegama ili postupalnim hiperpigmentacijama, svima je zajednička jedna stvar - njihovo uklanjanje je jedan od najvećih izazova njege kože.

Zašto nastaju hiperpigmentacije

Hiperpigmentacije su prirodni obrambeni mehanizam kože na štetno djelovanje UV zraka i slobodnih radikala. Njihova uloga je apsorpcija UV zračenja i neutralizacija slobodnih radikala. Što je koža više izložena UV zračenju ili slobodnim radikalima, proizvodit će više melanina, tamnog pigmenta, kako bi se od njih obranila.

Nastanku hiperpigmentacija pogoduju svi čimbenici koji izlažu kožu slobodnim radikalima, poput:

  • UV zračenja
  • Zagađenja
  • Akni
  • Dugotrajna izloženost plavom svjetlu (npr.monitora)
  • Genetska predispozicija…

Kako prevenirati i ukloniti hiperpigmentacije

Kako bi spriječili nastanak hiperpigmentacija, potrebno je:

  1. Zaštiti kožu od štetnog djelovanja UV zraka i slobodnih radikala
  2. Djelovati na prirodne mehanizme nastanka hiperpigmentacija u koži
  3. Ukloniti stanice zahvaćene hiperpigmentacijama

 

Od UV zraka kožu štitimo svakodnevnim nošenje proizvoda s visokim zaštitnim faktorom, širokog spektra zaštite. Ako uz to u rutinu njege uvrstimo antioksidanse, sastojke koji neutraliziraju slobodne radikale, postići ćemo najveću moguću zaštitu od nastanka hiperpigmentacija.

 

Najpoznatiji i najjači antioksidansi su vitamin C i polifenoli iz zelenog čaja. Upravo zato su ih Novexpert znanstvenici odabrali za stvaranje Novexpert linije s vitaminom C i Novexpert linije s polifenolima iz zelenog čaja.

 

No, nisu stali tu - stručnjaci iz Novexpert laboratorija su kombinirali ove moćne sastojke sa sastojcima koji sprečavaju nastanak melanina na staničnoj razini, kako bi spriječili sam nastanak hiperpigmentacija. Također, dodali su im sastojke koji eksfolijacijom uklanjaju stanice već zahvaćene hiperpigmentacijama.

 

Kao što pretpostavljate - ove dvije linije su savršena kombinacija za borbu protiv hiperpigmentacija.

Rutina za prevenciju i korekciju hiperpigmentacija

Kako bi ste što učinkovitije uklonili postojeće hiperpigmentacije i spriječili nove, Novexpert stručnjaci su složili savršenu rutinu za vas.

 

Ujutro operite lice Express Radiant pjenom za čišćenje koja revitalizira kožu i uklanja mrtve stanice kože. Nakon čišćenja, tonizirajte kožu Polifenol vodicom u spreju za savršen sjaj. Ona smanjuje aktivnost molekula odgovornih za proizvodnju melanina za čak 58% i tako sprečava nastanak hiperpigmentacija.

 

Na područja zahvaćena hiperpigmentacijama nanesite Dark spot korektor protiv tamnih mrlja. Osim polifenola iz zelenog čaja, ovaj korektor sadrži laktičnu kiselinu uklanja stanice zahvaćene hiperpigmentacijama, kao i protein koji nalazimo u našim dlanovima i tabanima, a zaslužan je za sprečavanje proizvodnje melanina. Rezultat - nakon 28 dana korištenja, hiperpigmentacije su smanjene za čak 84%.

 

Zatim nanesite 2-3 pumpice Boostera s vitaminom C, moćnog proizvoda s 25% derivata vitamina C koji uklanja čak 93% slobodnih radikala iz kože te ju zaglađuje, čini blistavom i sprečava njeno starenje. Jutarnju rutinu završite s proizvodom za zaštitu od sunca faktora 30 ili višim, širokog spektra zaštite.

 

Navečer ponovite čišćenje lica Express Radiant pjenicom, toniziranje Polifenol vodicom u spreju za završen sjaj te tretirajte hiperpigmentacije Dark spot korektorom protiv tamnih mrlja.

 

Umjesto Boostera s vitaminom C, večernju rutinu nadopunite Booster serumom s polifenolima protiv tamnih mrlja. Osim polifenola, sadrži i biljne ekstrakte koji djeluju posvjetljujuće na kožu, umanjujući tamne mrlje za čak 83%,

 

Večernju rutinu završite Peeling noćnom kremom, koja uz pomoć enzima papaje, glukonolaktona i mliječne kiseline uklanja mrtve stanice kože zahvaćene hiperpigmentacijom te daje koži dodatnu dozu vitamina C - za zaglađenu i blistavu kožu ujutro.