Košarica
Ponuda

Popusti se obračunavaju tek nakon potvrde narudžbe!

Besplatna dostava za narudžbe iznad 53 €.

Proizvodi u košarici će se automatski ukloniti prilikom odjave.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR= 7,53450 'kn

Potrebno još za besplatnu dostavu

OPĆI UVJETI KORIŠTENJA (OUK)

OPĆE INFORMACIJE

Web stranica (u daljnjem tekstu: “web stranica”) je web mjesto e-trgovine dostupno na internetu na sljedećoj adresi: https://www.novexpert.hr

 

Opći uvjeti prodaje reguliraju prodaju proizvoda isključivo proizvoda od strane Ro.Ra. Nature koji se vode putem web stranice https://www.novexpert.hr te samo nekomercijalnim kupcima (u daljnjem tekstu: kupci).

Opći uvjeti kupcu su sustavno dostupni na web stranici u trenutku prihvaćanja narudžbi. Prema tome, narudžba podrazumijeva pridržavanje i slaganje kupca s općim uvjetima prodaje, izuzeće svih ostalih uvjeta sadržanih u brošurama i katalozima koje je izdao Novexpert, a posebno onih koji se tiču distribucije i marketinga.

Prodaja Novexpert proizvoda na ovoj web stranici isključivo je rezervirana za krajnjeg potrošača, odnosno bilo koju fizičku osobu koja ne djeluje kao trgovac i koja ima punu pravnu sposobnost sklapanja ugovora. U tom slučaju, Novexpert zadržava pravo otkazati bilo kakve neobične narudžbe, poput narudžbe s količinama proizvoda koje prelaze uobičajene potrebe potrošača ili narudžbe koja ide na istu adresu za naplatu i/ili dostavu.

Uz to, Novexpert proizvodi namijenjeni su prodaji samo putem službenih distributera. Slijedom toga, kupcima ili potrošačima koji prodaju Novexpert na B2C web stranici zabranjena je prodaja, kupnja ili primanje proizvoda Novexpert za daljnju prodaju izvan službenih Novexpert distributera, a posebice na internetskim stranicama. Osim kršenja zaštite i integriteta proizvoda, takve zlouporabe podložne su građanskoj i kaznenoj odgovornosti osoba koje ih čine.


Novexpert i kupci, u daljnjem tekstu definirani su zajednički kao “stranke”, a pojedinačno kao “stranka”.

Novexpert zadržava pravo izmjene općih uvjeta prodaje i jamstava, kao i sadržaja web stranice, u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave, podrazumijevajući da se sve unesene izmjene i dopune ne odnose na narudžbe koje je kupac već platio, a Novexpert prihvatio i potvrdio. Kupac potvrđuje da je pročitao i prihvatio odredbe općih uvjeta prodaje (u daljnjem tekstu “Opći uvjeti poslovanja”).  Dokument utvrđuje cjelokupni opseg odgovornosti svih strana. Smatra se da ih je kupac prihvatio bez zadrške.

Dostupni su na web stranici i prema potrebi imaju prednost nad bilo kojom drugom verzijom ili bilo kojim drugim kontradiktornim dokumentom. Kupac ima mogućnost spremanja i/ili ispisa OUK-a, pod uvjetom da nije izvršio nikakve promjene.

Ako se ustanovi da nedostaje neki uvjet, daljnji postupci rješavat će se važećim postupcima za sektor prodaje na daljinu.

 KREATOR WEB STRANICE

Ro. Ra. Natura d.o.o.

Služba za korisnike

Dobojska ulica 32

10 000 Zagreb, Hrvatska

Tel: +385 (0)1 3094 044

Fax: +385 (0)1 3094 050

info@roranatura.hr


HOST STRANICE

Shopify Inc.

150 Elgin St., 8th Fl
Ottawa, ON K2P 1L4
Canada

SLUŽBA ZA KORISNIKE I E-MAIL KONTAKT


Naša služba za korisnike dostupna je za sve upite i savjete.

Ro. Ra. Natura d.o.o.

Služba za korisnike

Dobojska ulica 32

10 000 Zagreb, Hrvatska

Fax: +385 (0)1 3094 050

info@roranatura.hr

 


Od ponedjeljka do petka od 8:30 do 16:30 (osim u slučaju izvanrednih okolnosti).


PROIZVODI - PONUDE - CIJENE- POPUSTI

Prije narudžbe, kupac može pročitati karakteristike proizvoda kojeg želi naručiti s web stranice.

Korisnici također prihvaćaju da promotivne ponude vrijede sve dok su objavljene na web stranici i u razdoblju kada vrijede.

Novexpert zadržava pravo promjene cijena u bilo kojem trenutku, no naplaćuju se po cijenama važećim na dan zaprimanja narudžbe, ovisno o dostupnosti proizvoda u trenutku narudžbe. Ako je narudžba plaćena, a proizvodi nisu dostupni nakon datuma narudžbe, primjenjuje se cijena prikazana na datumu narudžbe, čak i ako se promijeni prije isporuke navedenih proizvoda.


Cijene su izražene u kunama i uključuju PDV. Ne uključuju troškove dostave, koji se dodaju i navode na narudžbi i prije potvrde narudžbe. Uzima se u obzir PDV koji vrijedi na dan narudžbe. Svaka promjena postojeće porezne stope može se odraziti na troškove proizvoda.


Ako se stvore ili promjene jedan ili više poreza ili doprinosa, posebice porez na okoliš, bilo snizi ili povisi, takva promjena može se odraziti na prodajnu cijenu.

Ponude koje se pojavljuju na web stranici Novexpert vrijede samo u razdoblju naglašenom u oglasima koji ih promoviraju (e-mailovi, slideri, newsletteri itd.) i nisu primjenjivi, ako drugačije nije navedeno, na prodajnim mjestima.

U vrijeme popusta na proizvode koji se odobravaju na web stranici Novexpert isključuje se mogućnost ostvarivanja poklona za narudžbu iznad 700 kn, pošto je kupac već samim popustom bio nagrađen. U periodu kada nema popusta na proizvode, kupcu koji ostvari kupovinu iznad 700 kn, Novexpert osigurava prigodan poklon.


NARUDŽBE

Kupac može narudžbu predati online, a proizvode potražiti pomoću kategorije pod naslovima “Svi proizvodi”, “Potrebe”, “Tipovi kože”, “Novexpert grupe proizvoda”. Narudžba može biti registrirana na stranici ako se kupac jasno identificirao. Potvrda narudžbe podrazumijeva prihvaćanje ovih uvjeta prodaje i potvrde da su se oni razumjeli.

Postupak narudžbe sastoji se od sljedećih koraka:

- Kupac odabire artikle za narudžbu i dodaje ih u košaricu. Može unijeti poseban promotivni kod kako bi iskoristio posebnu cijenu, poklon ili promotivnu ponudu ako je to naznačeno na stranici i postoje te mogućnosti. Kupac može u bilo kojem trenutku provjeriti sadržaj svoje košarice i odgovarajuću cijenu te izvršiti sve promjene koje smatra potrebnim.

- Potvrda narudžbe. Osobni podaci potrebni su za obradu i dostavu narudžbe.

- Kupac odabire i potvrđuje način isporuke.

- Kupac odabire i potvrđuje uvjete plaćanja, među onima koji su predloženi.

- Kada kupac potvrdi narudžbu klikom na gumb "Potvrdi moju narudžbu", smatra se da je Kupac formalno prihvatio narudžbu, kao i cjelokupnost ovih općih uvjeta prodaje.


Čim je narudžba potvrđena, na e-mail adresu kupca šalje se račun koji sažima sve ključne elemente narudžbe, uključujući točan naplaćeni iznos i uvjete isporuke.

Potrebno je imati na umu da potvrda primitka narudžbe ni na koji način ne potvrđuje dostupnost naručenih proizvoda niti plaćanje narudžbe, te da u svakom trenutku Novexpert ima pravo promijeniti cijene.

Svaka narudžba podrazumijeva prihvaćanje cijena i opisa proizvoda i usluga dostupnih za prodaju.

Smatra se da je narudžba potvrđena na web stranici, a opći uvjeti prodaje i jamstva prihvaćeni čim kupac potvrdi plaćanje. Kupac potvrđuje da se podaci koje je zabilježio Novexpert i davatelj plaćanja smatraju dokazom narudžbe.


Akt provjere obveznog okvira „Prihvaćam“ od strane kupca, radi odobravanja “Općih uvjeta korištenja”, te klikom na nastavak plaćanja putem sigurnog mjesta plaćanja predstavlja elektronički potpis, koji ima istu vrijednost kao i vlastoručni potpis, a kupac neopozivo, potpuno prihvaća narudžbe i njene uvjete.

Prodaja će se smatrati konačnom tek nakon što Novexpert kupcu pošalje potvrdu narudžbe i primi cjelokupnu uplatu. Proizvodi će krenuti u proces dostave tek kada narudžba bude plaćena.

U slučaju neplaćanja i/ili netočne adrese Kupca i/ili bilo kojeg drugog problema povezanog s korisnikovim računom, Novexpert zadržava pravo blokirati Kupčevu narudžbu dok problem ne bude riješen.

Novexpert također zadržava pravo otkazati bilo koji nalog kupca koji može biti uključen u prethodni spor oko plaćanja ili iz bilo kojeg drugog legitimnog razloga, posebno u pogledu neobične narudžbe (visoki iznos, posebice kada prelazi 3000 kn , PDV uključen). U slučaju sumnje, Novexpert zadržava pravo da od Kupca, putem e-maila, zatraži kopiju osobne iskaznice i/ili dokaz o adresi.


Kupac može pratiti trenutno stanje narudžbe u svojoj pristigloj pošti, gdje će se poruke e-pošte automatski slati u svakom koraku obrade narudžbe, pod naslovom "Moj račun", i slijediti ove naznake. Kupac se također može obratiti Novexpert-u koristeći kontaktne podatke navedene u dijelu "Kontakt" na web stranicama.

DOSTUPNOST PROIZVODA
Ponude proizvoda na web stranici vrijede samo dok traju zalihe. Kupac ne može odabrati proizvod za koji se zna da nije dostupan. Ako je proizvod privremeno nedostupan, web stranica će ga navesti kao "nema na skladištu". Ako jedan ili više proizvoda postanu nedostupni nakon narudžbe i u roku od 8 dana od datuma narudžbe, kupac će biti obaviješten putem e-pošte i/ili telefona, u vezi s djelomičnom isporukom, procijenjenim datumom dostupnosti proizvoda koji nedostaje (s) ili mogućnošću otkazivanja narudžbe. Kupac može izabrati:

- zadržati narudžbu dok čeka isporuku nedostupnog proizvoda,

- ili zatražiti djelomično otkazivanje narudžbe,

- Ili zatražiti potpuno otkazivanje narudžbe.

Kupac može zatražiti potpuno ili djelomično otkazivanje svoje narudžbe, ostvarivanjem prava na povlačenje naloga u roku od 14 dana. Ako Kupac ne donese odluku u navedenom roku, izvršit će se djelomična isporuka proizvoda, nakon čega slijedi isporuka ostatka proizvoda, čim budu dostupni.

Ako je plaćanje već izvršeno, Novexpert će u roku od 30 dana izdati djelomični (u slučaju djelomične isporuke) ili ukupni povrat novca (u slučaju potpunog otkazivanja):


Za sva pitanja vezana uz stanje narudžbe, Kupac može kontaktirati “Službu za korisnike” na broj na besplatni broj telefona: 088  200 091, od ponedjeljka do petka od 8:30 do 16:30, osim u izvanrednim okolnostima ili putem e-mail-a: info@roranatura.hrUVJETI PLAĆANJA

Cijene proizvoda izražene su u kunama i uključuju PDV.

Narudžbu kupca potvrđuje njegova uplata koja se plaća nakon narudžbe. Kupac može platiti narudžbu:

Ako želite naručene proizvode platiti pri preuzimanju, odaberite opciju "Plaćanje prilikom preuzimanja". Plaćanje prilikom preuzimanja moguće je isključivo gotovinom.

U online trgovini moguće je plaćanje sljedećim kreditnim karticama: MasterCard, Maestro i Visa. Pri plaćanju kreditnim karticama na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.
CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.
Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.
Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.
Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.
Hvala što koristite CorvusPay!

 

Na računu kupca bit će ukupna količina proizvoda kupljenih za njihovu vrijednost, uključujući PDV, u trenutku potvrde narudžbe.

Međutim, Novexpert zadržava pravo obustavljanja narudžbe i svake isporuke ako akreditirane organizacije (banke) odbiju autorizaciju plaćanja kreditnom karticom ili ako se ne izvrši plaćanje. Novexpert također zadržava pravo obustavljanja trenutačnog naloga ukoliko plaćanje ili bilo koja druga vrsta spora u vezi s jednim od prethodnih Kupčevih naloga bude u tijeku.

Novexpert implementira sva potrebna sredstva da osigura povjerljivost i sigurnost podataka koji se prenose na web stranici. 

Ako kupnju obavite na www.novexpert.hr  web stranici, Novexpert će pohraniti podatke o vašoj kreditnoj kartici.

Ove se informacije šifriraju u skladu sa standardom zaštite podataka koji je utvrdila industrija platnih kartica. Informacije o vašoj transakciji zadržavaju se onoliko dugo koliko je potrebno za završavanje vaše narudžbe. Jednom kada je vaša narudžba završena, detalji transakcije kupnje se brišu. 

Uplata će se smatrati završenom tek kada Novexpert stvarno primi dospjeli iznos.

Novexpert se ni na koji način ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu zlouporabu ili lažno korištenje bilo kojeg sredstva plaćanja koja nisu otkrivena postupkom provjere. Kupac jamči Novexpert-u da ima potrebna ovlaštenja za korištenje načina plaćanja koji je odabrao za narudžbu. U slučaju lažne upotrebe njegovog načina plaćanja, Kupac se, nakon pronalaženja takve upotrebe, poziva da se obrati Službi za korisnike – na besplatni broj telefona: 088  200 091, od ponedjeljka do petka od 8:30 do 16:30, osim u izvanrednim okolnostima ili putem e-mail-a: info@roranatura.hrDOKAZ O TRANSAKCIJI

Računalne registre, pohranjene u računalnim sustavima Novexpert-a, pod razumnim sigurnosnim uvjetima, stranke će smatrati dokazom o komunikaciji, naredbama i uplatama koji se događaju između njih. Nalozi i računi arhiviraju se na pouzdanim i trajnim platformama koje se mogu koristiti kao dokaz ako to bude potrebno.

 

UVJETI DOSTAVE

Dostava podrazumijeva isporuku proizvoda Kupcu na adresu koju je Kupac naveo i vrijedi samo za područje Hrvatske. Izvodi se isključivo nakon potvrde plaćanja od strane Novexpert-a.

Dostava

Proizvode naručene u online trgovini dostavlja kurirska služba Hrvatske pošte, HP Express.

Naručene proizvode, koji su na zalihi, šaljemo idući radni dan od dana naručivanja. U slučaju da naručeni proizvodi nisu na zalihi, kupca ćemo o tome obavijestiti najkasnije idući radni dan od dana naručivanja i na njegov zahtjev izvršiti povrat uplate. 

Naručene proizvode ne šaljemo subotom, nedjeljom i praznicima. 

Naručeni proizvodi bit će dostavljeni brzom kurirskom službom. Trošak dostave obračunava se u skladu s cjenikom dostave.

Dostava se vrši na adresu koju je kupac naveo pri registraciji. U slučaju da na navedenoj adresi nema nikoga u vrijeme dostave, dostavna služba ostavit će obavijest o prispijeću pošiljke, s kontakt telefonom na koji kupac može dogovoriti ponovnu dostavu u vrijeme u koje mu odgovara, ili preuzimanje paketa u poslovnici dostavne službe.

Pri kupnju većoj od 400,00 kn- trošak dostave pokriva Novexpert. Dostava se podrazumijeva samo za područje Hrvatske, jer izvan Hrvatske Novexpert HR ne vrši dostavu.

 

CJENIK DOSTAVE

Vrijednost narudžbe

Trošak dostave za RH

Pošiljke vrijednosti

do 53,10 eura

 4 eura 

Pošiljke vrijednosti

iznad 53,10 eura

BESPLATNO

 

Novexpert ni na koji način ne može snositi odgovornost za ne isporuku Kupcu ako je navedena adresa netočna ili nepotpuna ili je izvan Republike Hrvatske. Kupac je stoga odgovoran za točnost svojih adresa za naplatu i dostavu. Bilo koji paket vraćen zbog neispravne ili nepotpune adrese za dostavu preusmjerit će se o trošku kupca.


Kupac može, na zahtjev, račun primiti na adresu za naplatu, a ne na adresu za dostavu, provjerom odgovarajuće opcije tijekom plaćanja.

Novexpert se slaže da isporuku proizvoda napravi najbrže koliko može. Prosječno vrijeme za isporuku na točnu adresu je 10 radnih dana. Vrijeme isporuke je informativno.

U slučaju nepoštivanja dogovorenog roka ili datuma isporuke, Kupac može pismeno tražiti da Novexpert isporuku izvrši u razumnom roku koji ne prelazi 30 dana od datuma narudžbe.

Ako rok isporuke prelazi 30 radnih dana od datuma potvrde narudžbe, kupoprodajni ugovor može se raskinuti i narudžba otkazati kupcu u pisanom obliku, ili pismom na adresu sjedišta Novexpert-a, ili putem e-maila na adresu info@roranatura.hrUgovor će se smatrati raskinutim kada Novexpert primi pisanu obavijest o raskidu, osim ako u međuvremeno nije raskid izvršio Novexpert.

Kada se sporazum raskine, Novexpert ima 14 dana od dana poništavanja ugovora da kupcu napravi povrat svih uplaćenih sredstava.

Izvanredno, kupac se slaže da rokovi isporuke mogu biti odgođeni tijekom Novexpert-ovih razdoblja godišnjih odmora ili praznika. U tu svrhu, kupac će biti obaviješten unaprijed putem web stranice o period zatvaranja Novexperta, koji mogu rezultirati produženjem ili kašnjenjem roka isporuke. U ovom slučaju Kupac može:

- potvrditi svoju narudžbu i prihvatiti bez rezerve datum kada će narudžba biti stvarno pripremljena i otpremljena,

- ili pričekati da Novexpert nastavi s radom kako bi naručio željeni proizvod.

 

Kupac mora na potvrdi o isporuci navesti, uz svoj potpis, bilo kakve anomalije u vezi s isporukom; oštećenja, nepotpunu isporuku, slomljene proizvode itd. Kupac također mora sve uočeno Službi za korisnike Novexpert-a u roku od 5 radnih dana od primitka narudžbe. 

Kada kupac, ili bilo koja osoba koju je ovlastio, potpiše potvrdu o isporuci, smatra se da je pošiljka provjerena.

Ako paket nema vidljivu anomaliju, a Kupac prilikom otvaranja utvrdi da su proizvodi oštećeni, nedostaju ili nisu u skladu s narudžbom, ima rok za povlačenje narudžbe u roku od 14 dana od datuma primitka narudžbe, na adresu navedena u ovom dokumentu. U tu svrhu se Kupcu osigurava obrazac zahtjeva za povratom u prilogu ovih Općih uvjeta prodaje.

Ako je proizvode potrebno vratiti u Novexpert, njihov povrat mora biti zatražen od Novexpert-a u roku od 14 dana od datuma isporuke i naknadno izvršen najkasnije 14 radnih dana nakon podnošenja zahtjeva. Nadalje, Novexpert prihvaća povrat proizvoda samo u izvornom stanju (ambalaža, pribor, upute), a ako, i samo ako ih kupac nije otpečatio. Povrat proizvoda je odgovornost kupca. 

PRAVO NA OTKAZIVANJE TRANSAKCIJE

Novexpert HR zadržava pravo na otkazivanje transakcije ili narudžbe u slučaju da Kupac izvrši narudžbu izvan granica Republike Hrvatske, jer Novexpert HR ne vrši dostave van Republike Hrvatske.

PRAVO NA POVLAČENJE NALOGA

Ako su primljeni proizvodi oštećeni, nisu u skladu s narudžbom ili njegovim očekivanjima, kupac ima rok za povlačenje narudžbe četrnaest dana (14) od isporuke narudžbe. Kada četrnaesti (14.) dan pada na subotu, nedjelju, praznik ili neradni dan, on se produžuje do sljedećeg radnog dana. U tom roku, Kupac mora obavijestiti Novexpert o svojoj odluci da povuče narudžbu slanjem pisma ili e-maila na kontaktne podatke navedene na web stranici ili u ovim Općim uvjetima prodaje.

Nakon toga, kupac ima rok od 14 dana od dana službenog zahtjeva za povlačenje narudžbe da vrati proizvode Novexpert, u izvornom stanju (ambalaža, pribor, upute) i ako, i samo ako nisu bili nezapečaćeni. Trošak povratne poštarine za paket snosi korisnik.

Kupac će imati mogućnost zamjene vraćenog proizvoda ili povrat uplaćenog iznosa za vraćene proizvode. U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, čl.72., st.1, kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora, ne navodeći razloge za to, u roku od 14 dana od dana primitka naručenih proizvoda. Može nas kontaktirati pismenim putem maila: info@roranatura.hr


Zamjena proizvoda ili povrat uplaćenih iznosa izvršit će se najkasnije u roku od 14 dana, od dana primitka vraćenih proizvoda ili dokaza o povratnoj pošiljci, ovisno o tome što se dogodi prije. Nakon tog datuma, na dugovani iznos automatski se obračunava kamata po važećoj zakonskoj stopi.

Troškovi slanja i vraćanja neće se refundirati i snosit će ih Kupac, osim ako su proizvodi vraćeni jer ne odgovaraju kupčevom nalogu (referentna greška) ili su oštećeni tijekom prijevoza. U takvim slučajevima, i pod uvjetom da Kupac ne otpečati neprimjerene i/ili oštećene proizvode, povratnica će se poslati Kupcu da se stavi na povratnu pošiljku.

Ako se Kupac odluči za zamjenu vraćenih proizvoda, Novexpert dodjeljuje brojčanu oznaku tim proizvodima i obavještava kupca o tome Kupcu. Razmjena proizvoda može se dogoditi samo nakon izdavanja broja za razmjenu.

 
U slučaju greške u zamjeni, bilo koji Proizvod koji će se zamijeniti ili vratiti treba vratiti Novexpert-u preporučenom poštom, u cjelini i u originalnom pakiranju, na sljedeću adresu:

Dobojska ulica 32, 10 000 Zagreb

Svaki proizvod koji Kupac otvori prije vraćanja u Novexpert smatrat će se da je Kupac već upotrijebio, te da se neće vršiti zamjena ili povrat, osim ako se ne otkrije problem s kvalitetom proizvoda koji se nalazi u ambalaži. U tom slučaju, Novexpert će izvršiti sve potrebne analize i snositi sve troškove koje snosi Kupac, ako se pokaže da je neusklađenost proizvoda njegova odgovornost.

Za daljnje informacije o opsegu, sadržaju i uputama u vezi s ostvarivanjem ovog prava, Kupac se može obratiti korisničkoj službi NOVEXPERT na sljedeće kontakt podatke:

- fax: +385 (0)1 3094 050

- adresa e-pošte: info@roranatura.hr

 

Alternativno Rješavanje Potrošačkih Sporova (ARPS)

Od 15. veljače 2016. diljem cijele Europske unije sporove vezane uz online kupnju imate pravo i mogućnost riješiti u svega nekoliko klikova na ovim stranicama. Europska komisija je za takvo rješavanje sporova osmislila platformu koja je dostupna svim građanima Europske unije.

Platforma je namijenjena za alternativno (izvansudsko) rješavanje domaćih i prekograničnih sporova koji proizlaze iz ugovora o prodaji ili ugovora o uslugama između trgovaca sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i potrošača s prebivalištem u Europskoj uniji (u daljnjem tekstu: EU) u postupku pred tijelima za alternativno rješavanje potrošačkih sporova (u daljnjem tekstu: tijelima za ARPS) koja su ovlaštena provesti mirenje ili donijeti neobvezujuću ili obvezujuću odluku o sporu.

Kada potrošači i trgovci podnesu prigovor, tijela za rješavanje sporova djelovat će kao posrednici između dviju strana u cilju rješavanja problema.

Nakon što se postigne dogovor o tome tko će spor riješiti, platforma automatski prosljeđuje spor tom tijelu koje je dužno u roku od 90 dana riješiti spor u potpunosti preko Interneta.

Internetska platforma za online alternativno rješavanje sporova od 15. veljače 2016. kao i svim građanima Europske unije dostupna vam je ovdje.

 

 ODGOVORNOST

Novexpert ne može biti odgovoran za neizvršenje ugovora sklopljenog u slučaju više sile, poremećaja ili potpunog ili djelomičnog štrajka, uključujući poštanske usluge, prijevozna sredstva i/ili komunikacijske usluge.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača naručivati mogu isključivo osobe starije od 18 godina, maloljetne osobe ne mogu sklopiti ugovore. Narudžbe za maloljetne osobe može napraviti zakonski skrbnik. U slučaju slučajnog prikupljanja osobnih podataka koji se odnose na maloljetne osobe, zakonski zastupnik može se protiviti njihovoj pohrani i/ili ih prenosi trećim osobama.

 

Novexpert ne može biti odgovoran za neugodnosti ili štetu uzrokovanu internetskom upotrebom, posebno u usluzi, hakerskim napadima, prisutnostima IT virusa ili bilo kojeg drugog događaja kvalificiranog kao viša sila, u skladu s trenutnom sudskom praksom.VIŠA SILA

Sve okolnosti izvan kontrole obje strane, kupca i Novexperta, koje sprečavaju normalno izvršavanje njihovih obveza, smatrat će se osnovama za izuzeće od obveza ugovornih strana i dovest će do njihove obustave.

Stranka koja se poziva na gore navedene okolnosti odmah će obavijestiti drugu stranku o njihovom nastanku i nestanku.

Viša sila ili okolnosti izvan kontrole su za obje strane nepredvidive, neizbježne, neovisne o volji stranaka i koje ih ne bi mogle spriječiti usprkos svim razumno mogućim naporima. Izričito, slučajevima više sile ili nepredvidivim okolnostima izvan onih koje obično zadržava sudska praksa smatraju se potpuna ili djelomična blokada prijevoza ili opskrbe, potresi, požari, oluje, poplave, munje, poremećaji telekomunikacijskih mreža ili poteškoće specifične za telekomunikacijske mreže izvan kontrole klijenata.

Stranke će se okupiti kako bi pregledale utjecaj događaja i dogovorile se pod uvjetima pod kojima se izvršavanje ugovora može nastaviti. Ako slučaj više sile traje više od tri mjeseca, ugovorna stranka može raskinuti ugovor.


INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

Svi elementi web stranice Novexpert.Hr, bilo slikovni ili zvučni, uključujući temeljne tehnologije, ekskluzivno su vlasništvo Novexpert-a. U skladu sa zakonima koji reguliraju intelektualno vlasništvo strogo je zabranjeno svako reproduciranje ili zastupanje svih stranica, ili dijela tih stranica, ili nekog elementa koji ih tvori, jednako kao i njihovo mijenjanje.

Proizvodi koje je Kupac naručio mogu se isporučiti u inozemstvo. Fotografije, grafike i opisi proizvoda ponuđenih na prodaju samo su indikativne i nisu obvezujuće za Novexpert


OBRADA PODATAKA/OSOBNI PODACI


Informacije koje Novexpert dobiva putem naloga kupca potrebne su za obradu narudžbi. Također, Novexpert može prikupljati korisničke podatke putem pretplate na Newsletter.

Novexpert zadržava pravo prikupljanja podataka o korisnicima web stranice, posebno putem kolačića. Korisnici imaju mogućnost odbiti ove kolačiće onemogućavanjem ove opcije na svom pregledniku ili ih izbrisati znajući da je upotreba web stranice zbog toga možda ograničena.

Novexpert tada može koristiti te osobne podatke radi boljeg informiranja korisnika o svojim proizvodima i komercijalnim ponudama te o bilo kojoj radnji vezanoj za nagradne igre. Pogledajte politiku privatnosti.

Kupac je informiran da može u bilo kojem trenutku izabrati da više ne prima komercijalne poruke klikom na značajku odjave na dnu svake e-pošte.

Prema hrvatskom Zakonu o zaštiti podataka korisnik ima pravo na pristup, izmjenu, ispravljanje ili brisanje osobnih podataka koje može ostvariti pisanjem na: info@roranatura.hr

Korisnik je obaviješten da je ova automatizirana obrada podataka, uključujući upravljanje e-adresama korisnika, deklarirana s GDPR-om.


HIPERLINKOVI

Kupac koji ima osobnu web stranicu i koji želi na nju, za osobne potrebe, postaviti direktnu vezu na  početnu stranicu ili bilo koju drugu stranicu Novexpert web stranice mora zatražiti dopuštenje Novexpert-a. Međutim, strogo je zabranjeno postavljati bilo koju direktnu vezu na Novexpert.Hr web stranicu te korištenje tehnike kadriranja ili inline povezivanja.

U svim slučajevima bilo koji link, čak i prešutno odobren, mora biti maknut na zahtjev Novexpert-a. Web stranica Novexpert može sadržavati linkove na druge internet stranice. Novexpert se ne može smatrati odgovornim za sadržaj tih stranica.


CJELINA/SVEUKUPNOST

U slučaju da je bilo koja odredba ovog ugovora ništavna zbog izmjena u zakonodavstvu, propisima ili odlukom suda, to ni na koji način ne remeti valjanost i provedivost ovih uvjeta i uvjeta prodaje.

(NE)ODRICANJE

Greška jedne od stranaka da izvrši bilo kakvo kršenje obveza iz druge strane od strane druge strane ne može se ubuduće tumačiti kao odricanje od predmetne obveze.

 

NASLOVI

U slučaju poteškoća u tumačenju bilo kojeg naslova i bilo kojeg članaka, naslovi se proglašavaju nepostojećim.


JEZIK

Sadržaj web stranice Novexpert napisan je na hrvatskom jeziku.


PRIMJENJIVI ZAKON

Ovi Opći uvjeti prodaje podliježu hrvatskom zakonu bez obzira na mjesto narudžbe.

 

Svaki spor u vezi s postojanjem, tumačenjem, izvršavanjem ili kršenjem ugovora sklopljenog između Novexperta i kupca, čak i u slučaju višestrukih tuženika, propada, ako nema sporazumnog sporazuma, u isključivoj nadležnosti nadležnih francuskih sudova, u primjena pravila koja donosi francuski Zakon o parničnom postupku.

 

OBRAZAC ZA POVRAT

Ovim putem vas obavještavam da odustajem od ugovora o prodaji sljedeće robe/pružanja sljedeće usluge:

Naručeni proizvodi:

Primljeni proizvodi:

Ime i prezime:

Adresa:

Potpis:

Datum:

Nakon što je obrazac ispunjen, pošaljite ga e-poštom na adresu info@roranatura.hr ili običnom poštom na adresu Dobojska ulica 32, 10 000 Zagreb, Hrvatska.