WEB TRGOVINA 100% PRIRODNIH PROIZVODA
Košarica
Ponuda

Proizvodi u košarici će se automatski ukloniti prilikom odjave.

Besplatna dostava za narudžbe iznad 200 kn.

Potrebno Kn za besplatnu dostavu

PRAVILA PRIVATNOSTI

Novexpert je posvećen zaštiti privatnosti svojih kupaca, potencijalnih kupaca, članova programa lojalnosti i posjetitelja web stranice. Sve operacije obrade osobnih podataka koje se odvijaju u kontekstu usluga sukladne su s lokalnim propisima koji se primjenjuju za zaštitu osobnih podataka i posebno s odredbama Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka) i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti potrošača.

(Službeni list Europske unije L 119, 4.5.2016., str. 1., u daljnjem tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka), koja je u punoj primjeni od dana 25. svibnja 2018. godine u Republici Hrvatskoj i svim zemljama članicama Europske unije, kao i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine broj 42/18, u daljnjem tekstu: Zakon) odnosno sukladno pravnom okviru zaštite osobnih podataka u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji te najboljoj europskoj praksi, tvrtka Ro.Ra.Natura d.o.o. društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge, sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, Zagreb, Put Marijana Matkovića 8, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, (OIB): 12072318560 (u daljnjem tekstu: Društvo), kao voditelj obrade osobnih podataka korisnika svojih usluga i kupaca, izradilo je Politiku o zaštiti privatnosti korisnika usluga i kupaca. Politika o zaštiti privatnosti je jednostrano obvezujući pravni akt zasnovan na temeljnim načelima u obradi osobnih podataka, kojim se regulira koji podaci korisnika i/ili kupaca se prikupljaju, na koji način se takvi podaci obrađuju, u koje se svrhe upotrebljavaju. Politika o zaštiti privatnosti ujedno upoznaje korisnike usluga i/ili kupce s njihovim pravima u prikupljanju i daljnjoj obradi osobnih podataka, sve u svrhu zaštite njihove privatnosti u širem smislu.

 

  1. PRIKUPLJANJE I KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Osobni podaci su podaci koji se mogu koristiti za identifikaciju ili kontakt s određenom osobom. Od vas će se možda tražiti da pošaljete osobne podatke u bilo kojem trenutku kada budete u kontaktu s Novexpertom ili nekom od njegovih pridruženih organizacija. Novexpert i njegove povezane tvrtke mogu razmjenjivati ove osobne podatke i koristiti ih u skladu s ovim Pravilima o privatnosti. Također ih mogu kombinirati s drugim informacijama za pružanje i poboljšanje svojih proizvoda, usluga, sadržaja i oglašavanja. Niste dužni otkrivati nikakve osobne podatke koje možemo zatražiti. Međutim, ako se odlučite za to, možda nećemo uvijek moći pružiti vam naše proizvode ili usluge ili odgovoriti na vaša pitanja. Evo nekoliko primjera vrsta osobnih podataka koje Novexpert može prikupljati i načina na koje ih možemo koristiti:

 

Vrste osobnih podataka koje prikupljamo

Prikupljamo vaše osobne podatke kako bismo kontinuirano pružali i poboljšavali naše proizvode i usluge. Prilikom kupovine proizvoda, odgovaranjem na internetsku anketu ili prijavom na natječaj, prikupljamo razne informacije, poput vašeg imena, adrese pošte, telefonskog broja, adrese e-pošte, postavki kontakta i IP adrese.

 

Kako koristimo osobne podatke

Vaše osobne podatke obrađujemo u svrhe opisane u Pravilima o privatnosti uz vaš pristanak, kako bismo ispunili zakonsku obvezu pod kojom je Novexpert, ili kad vjerujemo da je to potrebno u svrhu postizanja legitimnih ciljeva koje je slijedio Novexpert ili treća strana kojoj možemo otkriti te podatke.

  • Osobni podaci koje prikupljamo omogućuju nam da vas obavijestimo o najnovijim najavama proizvoda i nadolazećim Novexpert događanjima. Ako ne želite biti dio našeg popisa za slanje, možete se u bilo kojem trenutku odjaviti pritiskom na “odjavite se” na dnu svakog e-maila.

 

  • Vaše osobne podatke koristimo za kreiranje, razvoj, upotrebu, isporuku i poboljšanje naših proizvoda, usluga, sadržaja i oglašavanja te u svrhu sprječavanja gubitaka i prijevara.

 

  • Vaše osobne podatke poput datuma rođenja koristimo za provjeru vašeg identiteta, identifikaciju korisnika i bolji odabir vaših omiljenih proizvoda. Primjerice, datum rođenja koristimo kako bismo odredili vašu dob.

 

  • Povremeno vaše osobne podatke možemo koristiti za slanje važnih obavijesti, kao što su poruke o kupnji i promjene naših Općih uvjeta prodaje. Budući da su ove informacije važne za odnos s Novexpert-om, ne možete se odjaviti od primanja istih.

 

  • Vaše osobne podatke možemo koristiti u interne svrhe, primjerice za revizije, analize podataka i istraživanja u svrhu poboljšanja Novexpert proizvoda i usluga te komunikacije s klijentima.

 

  • Ako sudjelujete u nagradnoj igri ili sličnom promotivnom događaju, podatke koje prilikom toga dajete, možemo koristiti kako bismo pomogli u upravljanju programima. 
  1. PRIKUPLJANJE I KORIŠTENJE NEOSOBNIH PODATAKA

Također prikupljamo i neosobne podatke u obliku koji ne dopušta izravnu povezanost s bilo kojom konkretnom osobom. Prikupljamo, koristimo, prosljeđujemo i otkrivamo neosobne podatke u bilo koju svrhu. Primjeri neosobnih podataka koje prikupljamo i kako ih koristimo:

 

  • Na našoj web stranici prikupljamo podatke koji se odnose na aktivnost korisnika. Ti podaci prikupljaju se i koriste kako bismo vam pomogli pružiti korisnije informacije i kako biste razumjeli koji su dijelovi naše web stranice, proizvoda i usluga za vas najkorisniji. Agregirani podaci smatraju se neosobnim podacima u svrhu ove Politike privatnosti.

 

  • Prikupljamo i pohranjujemo vaše podatke o upotrebi naših usluga, uključujući i pretraživanja koja obavljate. Te informacije možemo koristiti za poboljšanje relevantnosti rezultata koje pružaju naše usluge i neće biti povezane s vašom IP adresom. Ako neosobne podatke povežemo s osobnim podacima, kombinirani podaci tretiraju se kao osobni podaci sve dok su povezani.

 

  1. KORIŠTENJE KOLAČIĆA (COOKIES)

Ova internet stranica može koristi kolačiće u svrhu poboljšanja usluga. Kolačići (cookies) su male datoteke koje vaš preglednik sprema na disk prilikom posjete naše web stranice. Pomažu nam u boljem razumijevanju ponašanja korisnika, koji dijelovi naše web stranice su najposjećeniji te olakšavaju i mjere učinkovitost naših reklama i web pretraživanja. Podatke prikupljene kolačićima obrađujemo kao neosobne podatke. Oglasi se mogu pojaviti u našim biltenima. Ako ne želite primati oglase povezane s vašim interesima, možete se odjaviti od pretplate na tu vrstu oglasa. Novexpert i partneri također koriste kolačiće za pamćenje vaših osobnih podataka prilikom korištenja web stranice. Naš je cilj učiniti vašu posjetu našoj web stranici ugodnijom i personalizirati ju. Primjerice, ako znamo vaše ime, moći ćemo vas pozdraviti kada sljedeći put posjetite našu web stranicu. Oznake nam omogućuju slanje e-mail poruka u formatu koji korisnici mogu čitati i govore nam jesu li otvoreni. Te podatke možemo upotrijebiti za smanjenje ili brisanje poruka upućenih vama.

 

 

  1. OBJAVA PODATAKA TREĆIM STRANAMA

Informacije o našim kupcima važan su dio našeg poslovanja i naš posao nije trgovanje njima. Osobne podatke dijelimo samo u sljedećim slučajevima i u svrhe opisane u ovim Pravilima o privatnosti.

Pružatelji usluga

Novexpert dijeli osobne podatke s tvrtkama koje pružaju usluge kao što su obrada narudžbi kupaca, isporuka proizvoda, upravljanje i razvoj podataka o klijentima, procjena vašeg interesa za naše proizvode i usluge te provođenje istraživanja o razvoju ili zadovoljstvu korisnika. Jamčimo da te tvrtke štite vaše podatke u skladu s GDPR standardima. Ti davatelji usluga (logistika, prijevoznici itd.) imaju pristup osobnim podacima potrebnim za obavljanje njihovih usluga i nisu ovlašteni za upotrebu u druge svrhe. Osim toga, oni su dužni obraditi ove osobne podatke u skladu s ovom Politikom privatnosti i sukladno važećim zakonima o zaštiti osobnih podataka.

Drugo

Novexpert će možda zahtijevati da otkrije vaše osobne podatke, posebno na osnovu zakonskih i regulatornih odredaba na snazi, u okviru pravnih postupaka, spora i / ili zahtjeva državnih tijela. Također možemo otkriti vaše podatke ako smatramo da služe nacionalnoj sigurnosti, provedbi zakona ili je njihovo otkrivanje potrebno u druge javne svrhe, kao i na zahtjev relevantnih pravnih tijela. Također možemo otkriti podatke o vama ako vjerujemo da je to objavljivanje razumno potrebno kako bismo osigurali poštivanje naših Općih uvjeta prodaje ili zaštitili naše aktivnosti ili druge kupce. Nadalje, u slučaju restrukturiranja, spajanja ili prodaje, sve osobne podatke prikupljene možemo prenijeti na dotičnu treću stranu.

 

  1. ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA.

Novexpert brine o sigurnosti vaših osobnih podataka i štiti ih pomoću različitih alata za šifriranje TLS (Transport Layer Security) i HTTPS koji se koriste pomoću različitih SSL (Secure Socket Layer) sigurnosnih certifikata. Kada Novexpert pohranjuje vaše osobne podatke, koristimo IT sustave s ograničenim pristupom, instalirane u prostorijama s fizičkim sigurnosnim mjerama. Ako koristite uređaj koji pripada trećoj strani, sve zajedničke informacije (uključujući kalendar i zemljopisnu lokaciju) mogu se prenijeti na ovaj uređaj treće strane. Stoga ste u potpunosti odgovorni za ove zajedničke podatke i želimo vas upozoriti na moguće otkrivanje i širenje vaših osobnih podataka na ovaj način.

 

  1. INTEGRITET I ČUVANJE OSOBNIH PODATAKA.

Novexpert vam omogućuje jednostavno ažuriranje vaših osobnih podataka i osigurava njihovu cjelovitost. Vaše osobne podatke čuvamo tijekom cijelog trajanja našeg poslovnog odnosa. U slučaju zahtjeva za uklanjanjem ili brisanjem, u skladu s važećim zakonskim i regulatornim okvirom, rok čuvanja vaših podataka iznosi pet godina.

 

  1. PRISTUP OSOBNIM PODACIMA.

Prijavite se na svoj račun kako biste provjerili jesu li vaši kontakt podaci točni, potpuni i ažurni. Pružamo pristup podacima koje pohranjujemo. Neispravne podatke možete ispraviti ili izbrisati pod uvjetom da Novexpert ne zahtijeva njihovo čuvanje iz pravnih razloga ili zakonite poslovne svrhe.

 

  1. USLUGE LOKACIJE.

Da bismo vam pružili što je moguće prilagođenije usluge, Novexpert može prikupljati, koristiti i dijeliti precizne podatke o lokaciji, posebno zemljopisnu lokaciju vašeg računala ili pametnog telefona u stvarnom vremenu. Ako je potrebno, lokacijske usluge mogu upotrebljavati GPS, bluetooth i vašu IP adresu, kao i lokacije Wi-Fi pristupnih točaka ili drugih tehnologija za određivanje vaše lokacije. Ako niste pristali drugačije, podaci o lokaciji prikupljaju se anonimno u formatu koji vam ne omogućuje da budete identificirani.

 

  1. WEB STRANICE I USLUGE TREĆE STRANE.

Naša web stranica može sadržavati veze na web stranice, proizvode i usluge trećih strana. Naši proizvodi i usluge također mogu koristiti ili nuditi proizvode i usluge trećih strana. Podaci prikupljeni od trećih strana, koji mogu sadržavati elemente kao što su podaci o lokaciji ili podaci za kontakt, a uređuju ih njihove politike o privatnosti u okviru GDPR-a. Osigurat ćemo da naši partneri poštuju GDPR propise.

 

  1. NAŠA OBAVEZA ČUVANJA VAŠE PRIVATNOSTI.

Imajući na umu da održimo sigurnost vaših osobnih podataka, obavještavamo svakog našeg zaposlenika o ovim Pravilima o privatnosti i sigurnosti i primjenjujemo u tom pogledu izuzetno strogu politiku unutar naše tvrtke. Održavamo fizičke i elektronske mjere sigurnosti i sigurnosne kopije u vezi s prikupljanjem, očuvanjem i komunikacijom osobnih podataka kupaca. Naši sigurnosni postupci mogu nas dovesti do traženja dokaza o vašem identitetu prije nego što ćemo vam moći pružiti svoje osobne podatke. Važno je zaštititi vas od neovlaštenog pristupa zaporci i vašim računalima, uređajima i aplikacijama. Ako dijelite računalo, nakon svake upotrebe morate se odjaviti.

 

  1. PONUĐENI IZBOR.

Kao što je gore spomenuto, imate mogućnost davanja samo određenih podataka, čak i ako su određene informacije potrebne za kupovinu ili korištenje Novexpert funkcija kao što su korisnički račun, najnovije narudžbe i računi itd. U skladu s važećim odredbama, vi imate pravo na pristup, izmjenu, ispravljanje i brisanje vaših osobnih podataka. Ako ažurirate svoje podatke, mi u pravilu čuvamo kopiju originala.

 

  1. PRIMJERI PRIKUPLJENIH PODATAKA.

Dajete nam informacije kada:

  • Tražite proizvode i usluge;
  • Radite narudžbu;
  • Unosite podatke u „Vaš račun“ (usput, možete imati nekoliko računa ako ste se prijavili pomoću različitih adresa e-pošte ili različitih telefonskih brojeva);
  • Razgovarate ili komunicirate s našom službom nakon kupovine;
  • Kontaktirate bas telefonom, e-poštom ili dr.;
  • Popunjavate upitnik ili obrazac za prijavu za natječaj.

Kroz ove radnje dajete nam informacije koje mogu biti vaše ime, adresa i telefonski broj, podaci o plaćanju, dob, zemljopisni položaj te imena, adrese i telefonski brojevi primatelja kupljenih proizvoda.

 

Informacije koje se automatski prikupljaju

Primjeri informacija koje prikupljamo i analiziramo:

  • IP (Internet Protocol) adresa koja povezuje vaše računalo ili neki drugi uređaj s internetom;
  • Podaci za prijavu, e-mail adresa, lozinke;
  • Lokaciju vašeg uređaja ili računala;
  • Povijesti narudžbi;
  • Cjelokupni URL s naše web stranice, uključujući datum i vrijeme, brojeve kolačića, proizvode i / ili sadržaj koje ste pregledali ili pretraživali, vrijeme odziva na stranici, pogreške u preuzimanju, informacije o interakcijama na pomičnim stranicama (klikovi, pokreti miša).

Također možemo koristiti identifikatore uređaja, kolačiće i bilo koju drugu tehnologiju na uređajima, aplikacijama i našim web stranicama za prikupljanje podataka o pregledavanju ili korištenju ili bilo koje druge tehničke informacije u svrhu sprečavanja prijevara. 

Informacije iz drugih izvora

Primjeri informacija koje primamo iz drugih izvora:

  • informacije ažurirane od strane naših prijevoznika i ostalih trećih strana o isporukama i adrese koje koristimo za ažuriranje naših baza podataka, optimiziranje obrade sljedećih narudžbi i mogućnost lakšeg komuniciranja;
  • informacije o vašim interakcijama s proizvodima i uslugama koje nude naše podružnice.

 

 

 

  1. PITANJA O PRIVATNOSTI.

Kada zaprimimo upit koji se tiče privatnosti ili osobnih podataka dobivenim kao odgovor na zahtjev za pristup / preuzimanje, poseban tim odgovoran je za razvrstavanje poruka i odgovor na vaše konkretno pitanje ili zahtjev. Ako je vaše pitanje šire prirode, od vas će se možda tražiti dodatne informacije. Na sve bitne poruke dobit će odgovor.

Ako niste zadovoljni odgovorom koji ste dobili, možete žalbu proslijediti CNIL-u. Novexpert može povremeno ažurirati svoju Politiku privatnosti. U slučaju značajnih promjena, na našoj web stranici bit će objavljena obavijest uz nadopunjena Pravila o privatnosti.

 

  1. KONTAKTIRAJTE NAS.

Za sva dodatna pitanja u vezi sa zaštitom vaših osobnih podataka, pozivamo vas da nam se obratite na sljedeću adresu e-pošte: info@roranatura.hr. 

TEHNIČKI PRILOZI

 

  1. Newsletteri

Možete se pretplatiti na Novexpert Newsletter i odlučiti biti obaviješteni u redovitim intervalima o ponudama Novexpert-a i / ili naših partnera. Imate mogućnost odjaviti pretplatu u bilo kojem trenutku klikom na predviđenu vezu koja se nalazi u dnu svakog newslettera ili slanjem e-pošte.

 

  1. Kolačići

Kada posjetite internetsku stranicu, na vaše računalo možemo postaviti male datoteke podataka, poznate kao "kolačići", koje će vaš preglednik pohraniti na vaš tvrdi disk. Kolačići nam pomažu na različite načine. Koristimo kolačiće kako bi nam omogućili bolju organizaciju web stranice ili informacija o našim proizvodima i kako bismo te podatke učinili relevantnijima za vaše interese i sklonosti. Kolačići pamte tko je posjetio koje stranice i reklame, utvrdimo koliko su često određene stranice posjećene, odredimo najpopularnija polja web mjesta i usmjeravamo upotrebu web stranice općenito. Možemo koristiti sljedeće četiri vrste kolačića:

 

TEHNIČKI KOLAČIĆI POVEZANI S FUNKCIJAMA WEB STRANICE

Ovi kolačići omogućuju vam pregledavanje web stranice, korištenje njegovih značajki i spremanje svojih postavki.

 

KOLAČIĆI ZA ANALIZU WEB STRANICA

Ovi kolačići omogućuju nam da mjerimo promet na web stranicama i vaše reakcije na članke koje vam nudimo. Omogućuju nam poboljšanje web stranice.

 

KOLAČIĆI POVEZANI S VAŠIM POSTAVKAMA

Kada pretražujete, web stranica pamti vaše postavke (korisničko ime, jezik, zemljopisnu lokaciju). To pojednostavljuje, olakšava i prilagođava vaše iskustvo pretraživanja.

 

KOLAČIĆI U SVRHU OGLAŠAVANJA

Ovi kolačići se koriste za prikazivanje oglasa koji vas zanimaju. Osim toga, oni ograničavaju broj prikaza oglasa i pomažu nam u mjerenju učinkovitosti naših oglašavačkih kampanja.

Većina preglednika automatski prihvaća kolačiće, no to nije obavezno. Nastavkom pregledavanja web stranice, prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ako želite onemogućiti kolačići, jednostavno prilagodite postavke preglednika u skladu s tim, ali trebali biste znati da onemogućavanjem kolačića više nećete moći stvoriti internetski račun ili koristiti sve značajke web stranice. 

Ispod ćete naći informacije kako onemogućiti kolačiće u određenom web pregledniku.

 

FIREFOX

  • Kliknite na izbornik i odaberite "Opcije".
  • Odaberite "Privatnost".
  • U području Povijest, za opciju "Pravila zadržavanja" odaberite "Nikad ne pamti povijest".
  • Postavite "Prihvati kolačiće treće strane" postavite na nikada.
  • Pritisnite OK za zatvaranje prozora "Opcije".

Napomena: nakon što ste sve postavili, moguće je da ustanovite da neke web stranice više ne možete pravilno pregledavati. Rješenje je postaviti je na "From visited" kako biste omogućili kolačiće treće strane s prethodno posjećenih web stranica.

Pročitajte dokument Firefox

 

INTERNET EXPLORER

  • Kliknite na „Alati“, a zatim opciju „Internet“
  • Odaberite karticu „Privatnost“, a zatim u odjeljku „Postavke“ pomaknite pokazivač prema gore da biste blokirali sve kolačiće ili prema dolje da biste ih dopustili, a zatim kliknite „U redu“.

Pročitajte Internet Explorer dokument

 

GOOGLE CHROME

  • Odaberite ikonu „Prilagodi i upravljaj Google Chrome-om“ na alatnoj traci preglednika.
  • Odaberite „Postavke“
  • Odaberite „Prikaži napredne postavke“
  • U odjeljku „Privatnost“ odaberite „Postavke sadržaja“
  • U odjeljku „Kolačići“ provjerite „Blokiraj web mjesta u postavljanju bilo kakvih podataka“
  • Kliknite „U redu“

 

Pročitajte dokument Google Chrome

 

SAFARI

  • Na traci izbornika pri vrhu odaberite „Safari“, a zatim „Postavke“.
  • Odaberite ikonu „Privatnost“
  • Pored „Blokiraj kolačiće“ označite „Uvijek“

Pročitajte dokument Safari

 

Imajte na umu da ne kontroliramo upotrebu kolačića od trećih strana.