Košarica
Ponuda

Popusti se obračunavaju tek nakon potvrde narudžbe!

Besplatna dostava za narudžbe iznad 53 €.

Proizvodi u košarici će se automatski ukloniti prilikom odjave.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR= 7,53450 'kn

Potrebno još za besplatnu dostavu

KAKO TRETIRATI HIPERPIGMENTACIJSKE MRLJE

KAKO TRETIRATI HIPERPIGMENTACIJSKE MRLJE

Postoji nekoliko tipova hiperpigmentacije, uključujući melazmu, postupalnu hiperpigmentaciju i dvije vrste lentiga, jedan uzrokovan suncem (solarni lentigo), a drugi povezan s faktorom dobi (senilni lentigo).
Uzroci hiperpigmentacije su raznovrsni, a uključuju hormonski poremećaj, genetsku predispoziciju, traume na koži i, najvažnije i najčešće, utjecaj UV zraka.
Hiperpigmentacijske promjene (kao i sama preplanulost nakon sunčanja) zapravo predstavljaju obrambenu reakciju naše kože koja kreće proizvoditi više melanina kao odgovor na negativne učinke UV zračenja. Za navedenu hiperprodukciju melanina zaslužni su melanociti, stanice koje proizvode melanin i time pokušavaju zaštititi kožu od štetnog utjecaja UV zračenja.
Za sprječavanje nastanka hiperpigmentacijskih mrlja od izuzetne je važnosti koristiti SPF zaštitne kreme, tijekom cijele godine, a naročito za vrijeme sunčanih dana te tražiti hlad.

Štoviše, ako uz to u rutinu njege uvrstimo antioksidanse, sastojke koji neutraliziraju slobodne radikale, postići ćemo najveću moguću zaštitu od nastanka hiperpigmentacija.
Najpoznatiji i najjači antioksidansi su vitamin C i polifenoli iz zelenog čaja. Upravo zato su ih Novexpert znanstvenici odabrali za stvaranje Novexpert linije s vitaminom C i Novexpert linije s polifenolima iz zelenog čaja te se ove dvije linije međusobno savršeno kombiniraju. Osim što djeluju na postojeće hiperpigmentacije, djeluju i na prevenciju njihova nastanka.

RUTINA ZA PREVENCIJU I TRETIRANJE HIPERPIGMENTACIJA
Kako biste što učinkovitije uklonili postojeće hiperpigmentacije i spriječili nove, Novexpert stručnjaci su složili savršenu rutinu za vas.


• Ujutro operite lice Express Radiant pjenom za čišćenje koja revitalizira kožu i uklanja mrtve stanice kože.

Nakon čišćenja, tonizirajte kožu Polifenol vodicom u spreju za savršen sjaj. Ona smanjuje aktivnost molekula odgovornih za proizvodnju melanina za čak 58% i tako sprečava nastanak hiperpigmentacija.
• Na područja zahvaćena hiperpigmentacijama nanesite Dark spot korektor protiv tamnih mrlja. Osim polifenola iz zelenog čaja, ovaj korektor sadrži laktičnu kiselinu uklanja stanice zahvaćene hiperpigmentacijama, kao i protein koji nalazimo u našim dlanovima i tabanima, a zaslužan je za sprečavanje proizvodnje melanina. Rezultat - nakon 28 dana korištenja, hiperpigmentacije su smanjene za čak 84%.
• Zatim nanesite nekoliko kapljica Boostera s vitaminom C, moćnog proizvoda s 25% stabiliziranog i nefototoksičnog vitamina C koji uklanja čak 93% slobodnih radikala iz kože te ju zaglađuje, čini blistavom i sprječava njeno starenje. Jutarnju rutinu završite s proizvodom za zaštitu od sunca faktora 30 ili višim, širokog spektra zaštite.
• Navečer ponovite čišćenje lica Express Radiant pjenicom te umjesto Boostera s vitaminom C, večernju rutinu nadopunite Booster serumom s polifenolima protiv tamnih mrlja. Osim polifenola, sadrži i biljne ekstrakte koji djeluju posvjetljujuće na kožu, umanjujući tamne mrlje za čak 83%
• Večernju rutinu završite Vitamin C laganom kremom koja osim na posvjetljivanje tena, ima i anti-aging djelovanje. Klasificiran kao "terapijski tretman protiv starenja" u Koreji, ovaj koncentrat vitamina C, hijaluronske kiseline i novak silina (patentirani aktivni sastojak) smanjuje bore do 40% u manje od 2 mjeseca. Pogodna za sve tipove kože, čak i onu najosjetljiviju, kao i za korištenje u bilo koje dana, čak i ljeti!