Košarica
Ponuda

Popusti se obračunavaju tek nakon potvrde narudžbe!

Besplatna dostava za narudžbe iznad 53 €.

Proizvodi u košarici će se automatski ukloniti prilikom odjave.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR= 7,53450 'kn

Potrebno još za besplatnu dostavu

Kozmetički sastojci i sunce: PRIJATELJI ili NEPRIJATELJI?

Kozmetički sastojci i sunce: PRIJATELJI ili NEPRIJATELJI?

Koja je poveznica između hijaluronske kiseline, poput glikolne kiseline, eteričnog ulja bergamota i retinola? Fotosenzibilizacija. S njima na koži klonite se sunca kako biste izbjegli crvenilo, opekline ili hiperpigmentirane mrlje.

Pitate se ima li ta nekompatibilnost stvarnu znanstvenu osnovu? Pa, u pravu ste što si postavljate ovo pitanje jer je istina, ali postoje iznimke. 

Uz hijaluronsku kiselinu i retinol na koži, sunce je nula

Glikolna kiselina (i pilinzi općenito) i retinol odvajaju stanice od prvih slojeva epiderme kako bi stimulirali njihovu obnovu. Rezultat: blistav ten. Druga strana medalje: funkcija barijere kože je privremeno promijenjena, ostavljajući je "golu" i prepuštenu na milost i nemilost UV zrakama koje prodiru dublje u kožu.

I to nije beznačajno jer izlaganje suncu nakon pilinga može rezultirati crvenilom ili iritacijom ili čak pretjeranom stimulacijom melanocita (tvornica melanina) odgovornih za hiperpigmentirane mrlje.

Konkretno, pilinge i retinol najbolje je koristiti u proljeće (i jesen) i to isključivo navečer, uz nanošenje kreme za sunčanje sljedeći dan ako ste izloženi suncu.

Neophodno, ali ne na suncu

Furokumarini, a posebno bergapten u slučaju bergamota, čine ga fotosenzibilizirajućim. Oni se spajaju s DNK keratinocita (stanice epidermisa) i apsorbiraju UV energiju, uzrokujući nepovratna oštećenja kože (mrlje, preuranjene bore, kožne alergije).

Srećom, kemičari imaju više od jednog trika u rukavu i uspjeli su ukloniti furokumarine iz eteričnih ulja koja ih sadrže.

Kada koristite eterična ulja, pazite da ne sadrže fotosenzibilizirajuće molekule. I ne zaboravite pitati za savjet zdravstvenog djelatnika (farmaceuta, naturopata) jer iako su eterična ulja 100% prirodna, nisu za svakoga. Zlatna pravila s eteričnim uljima:

Trudnice i dojilje NE.

Za djecu također ne, osim u iznimnim slučajevima ovisno o eteričnom ulju i dobi djeteta.

Jeftina eterična ulja, zaobiđite!

Kada uzimate oralno, budite izuzetno oprezni.

Za primjenu na koži nikada ne koristite čisto, uvijek ga razrijedite u neutralnom biljnom ulju ili kozmetičkoj bazi i pitajte za dozu.

A u Novexpertu nikada nema eteričnih ulja?

Novexpert je odlučio isključiti eterična ulja iz svoje formulacije.

Zašto? Jer su vrlo alergena iako su prirodni spojevi.

Ovaj alergenski potencijal proizlazi iz činjenice da eterično ulje može sadržavati od 200 do 600 različitih molekula od kojih samo jedna može izazvati alergiju (statistički zakon).

Dakle, shvaćate da nam eterična ulja ne dopuštaju da ih koriste svi tipovi kože, posebno osjetljiva koža, niti da imamo hipoalergene proizvode.

Nadalje, u Novexpert-u želimo da naši proizvodi budu kompatibilni s trudnicama i dojiljama. Većina eteričnih ulja potencijalno je neurotoksična i može štetiti trudnoći. Doista, oni imaju sposobnost prodrijeti kroz slojeve kože do krvotoka...a time i do nerođenog djeteta.

Osim toga, neka eterična ulja djeluju na hormonalni sustav (koji se naziva hormonski). Stoga se smatraju endokrinim disruptorima i stoga su zabranjeni u našoj povelji o formulacijama, a to je bez ustupaka.

Sunce, zakleti neprijatelj vitamina C? Jeste li sigurni?

To je tvrdoglavi mit, ali koji ćemo odmah odbaciti: formula s vitaminom C nije nužno nekompatibilna sa suncem!

Ako vam brand kaže da se ne izlažete suncu nakon korištenja njihovog seruma s vitaminom C pod izlikom da je vitamin C osjetljiv na sunce, to je netočno. Sam proizvod je nespojiv s izlaganjem suncu. Zašto je to tako? Budući da standardni vitamin C može prodrijeti samo u kožu i stoga je učinkovit pri vrlo kiselom pH, oko 3, znajući da je pH limunovog soka 2,5, što je toliko kiselo da je previše kiselo za kožu, koja tada postaje " gola" kao nakon nanošenja pilinga.....sjećate li se što piling i sunčeva svjetlost mogu dati?

Zahvaljujući našem stabiliziranom kompleksu vitamina C, zaštićena je od uništenja, posebno svjetlošću i toplinom.


+

I da vas potpuno uvjerimo:

pH Boostera približan je pH vrijednosti kože, stoga je kompatibilan sa svim tipovima kože, čak i osjetljivom kožom.
booster s vitaminom C je certificiran kao ne fotoalergičan, nije fototoksičan i stoga nije fotoosjetljiv.
Naš vitamin C Booster Serum, izvor vitamina C za vašu kožu, 365 dana u godini, u svim vremenskim uvjetima, bez obzira na vaš tip kože!

Naša rutina 100% osunčanog tena, nula rizika i nula mrlja zajamčeno!

Ujutro, Vitamin C Booster Serum sam ili prije vaše uobičajene kreme

Navečer, nakon čišćenja kože, nanesite Green Tea Polyphenol Booster Serum sam ili prije uobičajene kreme