Košarica
Ponuda

Popusti se obračunavaju tek nakon potvrde narudžbe!

Besplatna dostava za narudžbe iznad 53 €.

Proizvodi u košarici će se automatski ukloniti prilikom odjave.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR= 7,53450 'kn

Potrebno još za besplatnu dostavu

Nećete nikada pogoditi što uzrokuje nastanak tamnih mrlja

Nećete nikada pogoditi što uzrokuje nastanak tamnih mrlja

Ako ste naišli na ovaj članak, to znači da se želite riješiti tamnih mrlja na koži? Pa onda ću vam otkriti malu tajnu……STOOOP vratimo film, Zašto? Jer ako želimo tretirati hiperpigmentacije, prvo moramo razumjeti kako one nastaju.  

 U Novexpert-u nismo zadovoljni s površnim prekrivanjem problema, mi želimo riješiti dubinski problem koji vas muči. Ako samo pokrpate pukotinu bez otkrivanja razloga iza pucanja veze, možemo vam garantirati da se problema nećete riješiti. Isto je i s tamnim mrljama : Morate ih razumjeti prije nego što ih krenete tretirati. I obećajem vam, ovo će potrajati samo par minuta.

 

Tko čini boju vaše kože …? 

 

Odvest ću vas u samu dubinu epidermisa, u prvi sloj kože. Ovdje nastaju tako zvani smeđi pigmenti koji se zovu Melanin. Melanin je zaslužan za boju vaše kože.

Industrijske stanice koje produciraju melanin zovu se melanociti. Izgledaju  poput dlana s dugim prstima koji se zovu dendriti. One stvaraju melanin, ali ih ne skladište. Nego zahvaljujući vrijednim dostavljačima, dostavljaju se u susjedne stanice u epidermis, odnosno u keratocite. I u tim stanicama se naš melanin skladišti. Komunikacija između ovih stanica i kvalitativna proizvodnja melanina su zaduženi za ujednačeni ten vaše kože.

 Kao rezultat pretjeranom izlaganju UV zraka dolazi do prekomjerne produkcije melanina.

Do ovog fenomena dolazi  radi zaštite od štetnog djelovanja UV zraka .

Koje su posljedice?

Kad naši keratociti u epidermis dobivaju prekomjernu količinu melanina, mi tamnimo.

 Do tog trenutka sve je uredu…I onda katastrofa! 

 

Problem s našim tvornicama melanina je to što nakon dugog izlaganja UV zrakama  i dugotrajnoj prekomjernoj produkciji dolazi do onemogućene normalne produkcije melanina. One onda konstantno proizvode prekomjerne količine melanina, čak i bez izlaganja suncu. Melanin tvornice su u tom trenutku u kvaru. Ta prekomjerna količina melanina se taloži u našoj koži à I dolazi do tamnih mrlja.

 

Ali ova priča ne završava tu, jer postoje mnogobrojni drugi razlozi prekomjernoj produkciji melanina,poput : hormona, stres, upala i mnogi drugi. Radi drugih razloga prekomjerne produkcije melanina  dolazi do razvoja različitih hiperpigmentacijskih fleka poput melasme ili staračkih pjega.

Sada koje su nam solucije …. Kako se borimo protiv tamnih mrlja? 

Ovu borbu ćemo morati obaviti u dvije runde:

 Prva runda : pomoću eksfolijacije ukloniti stanice koje sadrže prekomjernu količinu melanina.

 Druga runda : smanjiti produkciju melanina u melanocitima.

 Naravno nećemo vas ostaviti same da se borite, naoružat ćemo vas, ne brinite ! Tu smo za vas !

Da posvijetlite svoje tamne mrlje za 84% u mjesec dana, probajte naš Dark Spot Korektor.

U čemu je tajna ?

Odgovor vam se nalazi ispred nosa. Podignite dlanove! Pogledajte ih! Oni su svjetliji od ostataka vase kože, nemaju nikakve tamne fleke. Čudo? Ne, samo priroda… Oni imaju protein koji limitira produkciju melanina, odnosno smanjuje nastanak tamnih mrlja.

Dark spot korektor u sebi ima aktivni sastojak koji potiče produkciju tog dragocjenog proteina. To je samo početak ove nove linije protiv tamnih mrlja ili hiperpigmentacija s polifenolima iz zelenog čaja, koje kao što ime navodi, sadrži EGCG – najsnažniji antioksidans u čaju.  

EGCG se nalazi u velikoj količini u zelenom čaju koji je sakupljen tako da se prvo uzme pupoljak,a onda list.

Ovo je odlična molekula za anti age efekt i za borbu protiv hiperpigmentacije.