Košarica
Ponuda

Popusti se obračunavaju tek nakon potvrde narudžbe!

Besplatna dostava za narudžbe iznad 53 €.

Proizvodi u košarici će se automatski ukloniti prilikom odjave.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR= 7,53450 'kn

Potrebno još za besplatnu dostavu

Nije li probiotička krema dobra za mikrobiotu kože?

Nije li probiotička krema dobra za mikrobiotu kože?

Probiotike jedete (skoro) svaki dan u  jogurtima. A od jogurta do vaše kreme za lice samo je jedan korak... Sigurni smo da ste primijetili da je kozmetičku industriju zapljusnuo val "prijateljske mikrobiote" uz veliku dozu marketinga za dobrobit mikrobiote vaše kože. Ili barem neki brendovi žele da u to vjerujete...

Što su probiotici?

Probiotici su ŽIVI organizmi s dokazanim zdravstvenim prednostima za domaćina kada se daju u pravoj dozi.

Probavna ravnoteža, sporije starenje stanica pa čak i poboljšanja kod autističnih poremećaja - istraživači su još daleko od toga da su otkrili sve njihove dobrobiti.

Ali probiotici nisu kozmetika!

Probiotik je živa klica i stoga je zabranjen kozmetičkim propisima. Zašto je to tako? Zato što moramo jamčiti vašu sigurnost s proizvodom bez ikakve prisutnosti mikroba (dobrih ili loših) i stoga bez probiotika. Dakle, u Europi NIKADA nećete naći kozmetiku s probioticima. Da, čak i ako vaša omiljena web stranica proizvoda to kaže...

U međuvremenu, mikrobiota kože je u opasnosti!

Svaki pojedinac ima svoju mikrobiotu. To je naš treći biološki otisak.

U našem tijelu ima 10 puta više bakterija nego ljudskih stanica, što znači da su naša tijela 90% bakterija!

Pravi prirodni bedem kože, neki kožnu mikrobiotu nazivaju i četvrtim slojem kože. Zapravo, čini našu kožu neosvojivom poput Vaubanove citadele. Štiteći od "loših" bakterija i izravnog kontakta s alergenima, umirujući imunološki sustav i potičući proces ozdravljenja, mikrobiota kože je tjelohranitelj par excellence.

Ali za njih je život daleko od duge, tihe rijeke. Agresivno čišćenje, stres, zagađenje, konzervansi u kozmetici - zaštitni dio vaše kože je svakodnevno na udaru, što se i vidi. Akne, suha koža i osjećaj nelagode remete vašu dnevnu rutinu.

+

Spašavanje mikrobiote kože? Nije nemoguća misija za Novexpert!

Kao što vidite, floru kože (drugi naziv za vašu mikrobiotu) treba pažljivo zaštititi, ali ne tako da mislite da će to biti probiotskim kremama!

    I ima još toga!

Naši su liječnici razvili formule koje su pogodne za floru i kombinirali ih s magnezijem, aktivnim sastojkom protiv stresa par excellence!

Magnezij zaslužuje mjesto u kozmetičkoj Kući slavnih zbog svojih višestrukih svojstava: sprječava starenje, umiruje i štiti.

Prepoznat po svojim brojnim prednostima, često se propisuje kao prva linija liječenja dermatoloških problema. Stoga nam se činilo bitnim posvetiti joj cijeli niz.

Pravi stručnjak za osjetljivu kožu, magnezij u kombinaciji s prebioticima i postbioticima nudi izvanredno umirujuće djelovanje za osjetljivu kožu... i sve ostale.

Zaštita mikrobiote kože nije marketinška izmišljotina, ali to učiniti probiotskim kremama jest!

Stoga uključite radar pri odabiru sljedeće kreme i birajte samo one koje sadrže prebiotike i/ili postbiotike.

Najlakši način je odabrati Novexpert. U Novexpertu svakodnevno od 2008. pazimo na ravnotežu kože, a time i na mikrobiotu.