Košarica
Ponuda

Popusti se obračunavaju tek nakon potvrde narudžbe!

Besplatna dostava za narudžbe iznad 53 €.

Proizvodi u košarici će se automatski ukloniti prilikom odjave.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR= 7,53450 'kn

Potrebno još za besplatnu dostavu

Njega muške kože

Njega muške kože

Koža je jednostavno koža, a po tom su pitanju muškarci i žene  (gotovo) jednaki. Doduše, muška koža je malo deblja, ponekad masnija u tinejdžerskim godinama i manje naborana u 50 – ima (zahvaljujući menopauzi kroz koju muškarci ne prolaze), ali to ne čini razliku.

Vjerujte, kozmetička sredstva neće drugačije djelovati na vašu kožu ako znaju da imate Y kromosom. Pa zašto muškarci i žene ne koriste istu kozmetiku. Pa, da vas ponovno pitamo?

„Zašto si mi kupila onu tamno plavu kremu za lice?“ Jer vas je marketing „stavio u kutiju“ (targetirao). Objasnit ćemo kako vas trgovci stavljaju/grupiraju u kutije i naravno dat ćemo vam PRAVE kozmetičke savjete s proizvodima vaše žene ... koji će uskoro postati i vaši!

MUŠKA KOŽA JE S MARSA I ŽENSKA S VENERE ... STOP, VRATIMO SE NA ZEMLJU!

Koža je jednostavno koža. Epidermis, dermis, hipodermis od toga je napravljena naša koža, nastaje tijekom embrionalnog razvoja i kromosom Y nema nikakvog utjecaja na to.

Postoje neke razlike, ali po koži smo (skoro) jednaki. S vama ćemo razlikovati pravo od lažnog.

Muška koža je deblja? Istina. Između 20 i 30 godina , muška koža je 25% deblja od ženske kože. Ali kako starimo, ta razlika postaje manje izražajna. Kozmetički sastojci  i dalje će prodrijeti u različite slojeve, a ne u nekoliko dodatnih linija keratinocita (stanica kože).

 

Dobivaju li muškarci više akni? Istina & ... Laž! U stvarnosti, dečki imaju više akni. Istina je kako dječaci u adolescenciji imaju kožu s više prištića od djevojčica. To je zbog muškog spolnog hormona testosterona koji doslovno potiče proizvodnju sebuma. Ali u odrasloj dobi to je druga priča, sreća mijenja strane, a prištići se pojavljuju na ženskom licu. 85% odraslih koji pate od akni su žene. Utjecaj toga su hormonske varijacije tijekom trudnoće te korištenje kontracepcije!

Imaju li muškarci manje bora? Rekli bismo da ih dobivaju ... kasnije. Po pitanju starenja kože, muškarci su u određenoj prednosti: imaju deblju kožu, općenito više masnu i s manje hormonskih varijacija koje mogu smanjiti količinu kolagena ili isušiti kožu! Bore se stoga pojavljuju sporije, ali su neizbježne.

Postoje male razlike, ali to su detalji i imajte na umu kako žene mogu imati mušku kožu i obrnuto. Svi smo različiti i spol nije najvažniji faktor koji utječe na barijeru naše kože. Aktivni sastojci u kozmetičkim proizvodima neće se promijeniti ili prestati djelovati samo zato što se zovete Ivan ili Ivana!

Pa se pitate zašto svatko od vas u kupaonici ima policu punu različitih kozmetičkih proizvoda namijenjenih ženama i muškarcima  kad biste mogli koristiti iste. Niste krivi, čitajte dalje...

STVARANJE KUTIJA (NE TAKO DOBRO) ČUVANA TAJNA MARKETINGA!

Napravimo zadatak zajedno, pokušajte vizualizirati proizvod kojeg vam opisujemo: kozmetički proizvod s crnim ili čak ponoćno plavim ili pak smaragdno zelenim pakiranjem, na kojem je ime brenda  napisano bijelim ili zlatnim slovima i jakog je mirisa. Na što vas ovo asocira?

 ...Zaista muški tretman – kozmetički proizvodi dizajnirani za muškarce. Marketinška tehnika dobro je isprobana i tijekom godina postala je dio svačije mašte. Ali na kraju, zašto muškarci ne bi odabrali proizvode drugačijeg dizajna?

Cilj marketinških odjela je trostruk: STVARANJE – IZ – SLUČAJEVA. Proizvodi za muškarce, proizvodi za žene i proizvodi za djecu. Logika je jednostavna: zašto prodavati jedan proizvod kad je kupac spreman kupiti dva?

Šampioni svih kategorija u ovom području su gelovi za tuširanje: za djecu tu su proizvodi svjetlijih boja koji mirišu na jagode ili marelice, žene koriste gelove za tuširanje sa slatkim notama koje prizivaju prirodu ili putovanja (ali vjerujte nam kako ne biste voljeli putovati u srce njihove kompozicije ...), a muškarci moraju trpjeti proizvode koji su crni ili ponoćno plavi, koji jako mirišu i naravno jako se pjene! (Mislite li kako je to prirodno?)

Kozmetika nije iznimka od ovog pravila: s jedne strane kozmetika za muškarce, s druge strane kozmetika za žene. Morate koristiti različite kozmetičke proizvode, no ako probate koristiti proizvode od vaše žene, možda ćete moći učiniti dvije stvari odjednom!

U Novexpert-u, snaga pripada onima koji kreiraju (formuliraju) proizvode, a ne onima koji ih dizajniraju. Drugim riječima, ove nelogične i druge potkrijepljene marketinške prakse nisu za nas. Pogađate? Možete podijeliti iste kozmetičke proizvode s Vašom suprugom, naročito ako imate iste dermatološke profile.

PRVI PUT NIKAD NIJE LAKO, SLIJEDITE VODIČ!

Ako ne znate od kuda početi, ne brinite, možemo vam pomoći.

Prvo pravilo za kozmetičkog početnika: dobra rutina počinje s ... čišćenjem! Za taj korak imamo proizvod koji će brzo postati vaš favorit: Express Radiant pjena za čišćenje s vitaminom C. 20 sekundi za čistu i glatku kožu, tko bi tome mogao odoljeti? O njegovoj teksturi nećemo govoriti, pustit ćemo vas da je sami otkrijete...

Drugi korak: Losion za noćni piling i Stop Akne Express stick još je jedna opcija. Ovi proizvodi izvrsni su za upaljene urasle dlačice.

Nastavljamo s Vitamin C linijom – Vitamin C Booster Serum koji je već izbor naših muških kupaca, privučen možda posterom (25% Vitamin C kompleks?) ili riječju Booster. Evo nas, uhvaćeni smo u činu klišeja „stvaranja kutija“.

Budući da muška i ženska koža imaju uglavnom iste potrebe u njezi kože, više ne trebate brinuti oko prostora u kupaonici.