Košarica
Ponuda

Popusti se obračunavaju tek nakon potvrde narudžbe!

Besplatna dostava za narudžbe iznad 53 €.

Proizvodi u košarici će se automatski ukloniti prilikom odjave.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR= 7,53450 'kn

Potrebno još za besplatnu dostavu

Oporavak kože nakon ljeta

Oporavak kože nakon ljeta

Tijekom ljeta često pojednostavimo svoju rutinu za njegu lica uz korištenje svega par proizvoda. Dosta slična priča je i s nanošenjem šminke na tako visokim temperaturama pa se, uz lijepu brončanu put koju dobijemo, najčešće odlučimo na minimalni make up i pritom se odlično osjećamo.
Ipak, dugotrajno izlaganje na suncu uz boravak u zatvorenim prostorima uz klima uređaje ostavljaju trag na našoj koži za jesen. Upravo iz tih razloga nakon ljeta, kako za kosu potrebna je dodatna njega i za našu kožu.


Koje proizvode pritom uvesti u svakodnevnu rutinu?

Koža je isušena, dolazi do osjećaja zatezanja kože te je iz tog razloga, hidratacija kože prvi i najvažniji korak pri oporavku kože nakon ljeta. Istovremeno je u svakodnevnu rutinu potrebno uvesti kozmetiku koja je bogata antioksidansima s obzirom na to da je koža bila izložena suncu.


Za dubinsku njegu i hidrataciju, tu dolaze dva proizvoda u kombinaciji iz NovExpert laboratorija - Expert Exfoliator maska & peeling iz linije s vitaminom C i Repulp maska iz linije s hijaluronskom kiselinom.

Expert Exfoliator maska&peeling je kombinacija najnježnije kemijske i mehaničke eksfolijacije za odlične rezultate čak i na osjetljivoj koži. Prvo se nanosi kao maska, a nakon 6-8 min se nježno umasira u lice kako bi se uklonile mrtve stanice na koži.

Nakon eksfolijacije, slijedi hidratacija s Repulp maskom. Novexpert je u ovoj maski spojio tri moćna hidratora – hijaluronsku kiselinu, aloe veru i glicerin.

Ubrzo nakon početka korištenja koža postaje nježnija i smanjuje se dehidracija, a ujedno ćemo postići puno bolji izgled šminke na licu.


Nakon pilinga i maske, u večernjoj rutini za intenzivnu njegu i dubinsku hidrataciju normalne ili mješovite kože koja je dehidrirana tu je Omega bogata krema. Uz svih 5 omega koje ova krema sadrži nakon mjesec dana korištenja vidljivi su benefiti na koži koja je mekša, hidratiziranija i zaglađenija.


Kada pričamo o oporavku kože nakon ljeta, nezaobilazno je u večernjoj rutini spomenuti i Booster Serum iz linije s hijaluronskom kiselinom koji je s koncentracijom od 3,2% hijaluronske kiseline zaslužan za mekšu kožu već nakon prvog korištenja, uklanjanje znakova starenja kao i za povećani volumen lica. Jednu do dvije kapljice ovog seruma zgodno je iskombinirati s kremom prilikom nanošenja.

A što je sa zrelijom kožom?


Kako starimo, dolazi do smanjene sinteze kolagena i to se odražava na koži smanjenjem elastičnosti i stvaranjem bora, pa osim dehidrirane kože nakon ljeta valja obratiti pažnju što možemo učiniti za njegu lica po tom pitanju. NovExpert laboratorij uz visoko aktivne sastojke nudi učinkovit pristup putem svoje Pro kolagen linije stimulirajući kolagen u dermisu i epidermisu.

Uz novi Pro kolagen Booster Serum, koji je namijenjen za sve tipove kože, popraćen je patentom Novaxyline, koji aktivacijom gena mladosti može pokrenuti popravak stanica naše kože.
Stoga, osim vraćanja zaglađenosti kože, istovremeno djelujete i na smanjenje bora što će biti vidljivo na vašoj koži – u prosjeku do 41% manje u 4 mjeseca korištenja.


Članak napisala: Petra Trojić, mag.nutr.