Košarica
Ponuda

Popusti se obračunavaju tek nakon potvrde narudžbe!

Besplatna dostava za narudžbe iznad 53 €.

Proizvodi u košarici će se automatski ukloniti prilikom odjave.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR= 7,53450 'kn

Potrebno još za besplatnu dostavu

Tko sve treba vitamin C u svojoj rutini?

Tko sve treba vitamin C u svojoj rutini?

Rutina njege kože u sebi često sadrži vitamin C, naizgled jednostavan sastojak o kojem se mnogo priča u kozmetičkim krugovima. Je li riječ o još jednom sastojku pretjerano napuhanog djelovanja ili bi stvarno svi trebali koristiti vitamin C?

Djelovanje vitamina C

Vitamin C je jedan od sastojaka s najviše znanstvenih dokaza svog djelovanja, a njegove dobrobiti za kožu su brojne:

  • Sprečava starenje kože uzrokovano djelovanjem slobodnih radikala
  • Potiče stvaranje kolagena u koži te tako smanjuje vidljivost bora
  • Daje koži zdrav i mladenački sjaj
  • Ujednačava ton kože smanjujući vidljivost crvenih (PIE) i smeđih (PIH) mrljica

Vitamin C je jedan od najmoćnijih sastojaka u borbi protiv preuranjenog starenja kože, a poseban je po tome što ima dvostruko djelovanje protiv bora.

Inhibira slobodne radikale, spojeve koji uzrokuju starenje kože na staničnoj razini i sprečava pojavu novih bora, a u našoj koži ih stvaraju štetne UV zrake, loša prehrana, zagađenje…

Raspadanje niti kolagena je razlog zašto s godinama naša koža gubi svoj elasticitet i zategnutost, a vitamin C potiče stvaranje novog kolagena te pomaže vratiti taj proces unatrag.

Ujednačeni ton te zdravi sjaj su još dva obilježja koja vezujemo uz mladu kožu. Zbog svog protuupalnog djelovanja te inhibicije sinteze melanina (pigmenta odgovornog za nastanak hiperpigmentacija), vitamin C ujednačava ton kože i daje joj zdravi sjaj.

Je li vitamin C neizbježan sastojak u vašoj rutini, ako želite smanjiti znakove starenje? Odgovor je - da!

Pravilan odabir proizvoda s vitaminom C

Vitamin C nije bez mane - on i njegovi derivati su nestabilni. Nepravilno formulirani i pakirani, do krajnjeg potrošača dolaze proizvodi sa zanemarivo malo djelotvornog vitamina C. Pravilno formuliranje i pakiranje je izuzetno skupo, pa mnogi proizvodi s vitaminom C na policama trgovina nažalost nisu pretjerano djelotvorni.

Srećom, Novexpert stručnjaci su pronašli rješenje

Novexpert Booster Serum s vitaminom C

Kako bi stvorili najdjelotvorniji proizvod s vitaminom C, Novexpert stručnjaci su kombinirali 25% visokostabilnog derivata vitamina C s podržavajućim antioksidansima i humektansima, u pakiranju koje sprečava da formula dođe u doticaj s kisikom i sunčevim zrakama. Rezultat? Formula koja je toliko očuvana i djelotvorna da su ispitivanja pokazala:

  • 93% manje slobodnih radikala u koži nakon primjene seruma
  • 98% ispitanika je primijetilo da im je koža značajno blistavija nakon 28 dana primjene
  • 88% ispitanika je primijetilo da im je koža zaglađenija već nakon prve primjene

No, razmišljali su i korak dalje…

Sprečavanje starenja područja oko očiju

Tanka koža područja oko očiju prva pokazuje vidljive znakove starenja, ali je izuzetno osjetljiva i zahtijeva posebnu njegu.

Novexpert je odabrao 5 sastojaka s trenutnim učinkom te 5 sastojaka s dugoročnim učinkom, na njihovo čelo postavio vitamin C te ih spojio u nježnu formulu Radiance Lifting gela za područje oko očiju.

Humektansi poput hijaluronske kiseline i glicerina trenutno popunjavaju sitne bore i zaglađuju kožu, dok vitamin C i biljni ekstrakti osvježavaju okoloočno područje i daju mu odmoran izgled. Dokaz? 88% ispitanika je potvrdilo da im je područje oko očiju osvježeno već nakon prve primjene, a 92% da su nakon 21 dana korištenja bore zaglađenije.

Razmišljate li još uvijek?

Vitamin C je sastojak kojeg u rutini mora imati svatko tko želi usporiti starenje kože, no izuzetno je bitno odabrati djelotvorne formulacije u kvalitetnom pakiranju. Srećom, unutar Novexpert linije s vitaminom C se može pronaći cijeli pregršt proizvoda za svaki korak rutine njege, od kojih će vaša koža - zablistati!